Jackson raker inn 1,5 mrd etter sin død

Det er over et halvt år siden kongen av pop, Michael Jackson, gikk bort. Nå betaler Sony 1,5 milliarder kroner for ny musikk fra legenden.

Michael Jackson i aksjon under konserten på Valle Hovin i 1997. NTB-foto Tomm W. Christiansen

Den 25. juni 2009 var det slutt for King of Pop, Michael Jackson, som døde i sitt hjem i California.Tirsdag kom meldingen om at boet etter Jackson nå har inngått en gigantavtale med Sony, skriver New York Times.Avtalen innebærer at Sony får retten til å selge Jacksons eksisterende musikk, samt en mengde upubliserte låter, og kommer etter sigende til å gi boet etter Jackson inntekter på over 1,5 milliarder kroner.Kontrakten skal også gi Sony muligheten til å selge Jacksons musikk til filmer og annet, samt å utvikle forskjellige produkter med Jacksons navn og bilde.