Jansrud på seiersjakt - Svindal ut

Kjetil Jansrud kjørte så godt i første omgang i storslalåmfinalen i Garmisch fredag at han er med i kampen om seieren.

Kjetil Jansrud. Foto: Scanpix

Han har andre- og tredjeplass fra verdenscupen i storslalåm tidligere i år. Han sikret seg også sølvet i storslalåm i OL, men fortsatt har han til gode å klatre helt til topps på seierspallen i et verdenscuprenn i spesialdisiplinen.- Jo, jeg skal ikke nekte for at drømmen om å ta min første verdenscupseier lever videre etter denne førsteomgangen. Jeg er ikke så langt bak teten, slo Kjetil Jansrud fast overfor NTB i Garmisch-Partenkirchen fredag.Sveitseren Carlo Janka leder. Italias Davide Simoncelli og amerikanske Ted Ligety ligger på plassene bak Janka. Det skiller 57 hundredeler mellom Jansrud og den sveitsiske ledermannen.- Løypa og snøen passet meg glimrende, men jeg hadde noen små problemer i skiftene mellom de bratte og flate partiene. Jeg gjorde tre store feil som kostet litt, men jeg så at de fleste andre hadde problemer også, sa Jansrud.Han var litt syk under verdenscuprennene på Lillehammer sist helg, men er nå 100 prosent frisk igjen og ser optimistisk fram mot andreomgangen i Garmisch senere fredag.Truls Ove Karlsen kjørte inn til 18.-plassen etter første omgang i storslalåmfinalen fredag. Han er 1,99 sekund bak Janka, mens Aksel Lund Svindal kom på innerski og kjørte ut vel halvveis ned i trassen. (©NTB)