Lørenskog venter på Carew-penger

Lørenskog venter fortsatt på 2 millioner kroner fra Lyon for overgangen til John Carew fra Besiktas i 2005.

Scanpix / Scanpix

Da Carew gikk fra Besiktas til Lyon for snart fem år siden, skulle moderklubben Lørenskog få sin del av overgangssummen. I utgangspunktet skulle den norske klubben ha 1,4 millioner kroner, men beløpet har vokst til 2 millioner kroner på grunn av renter, skriver VG.Lørenskog håper press fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kan gjøre at klubben får pengene den har krav på.- FIFA satte en siste frist til Lyon den 4. februar i år, men det har fortsatt ikke skjedd noe. Vi har ikke fått en euro. Vi er nå kommet så langt at FIFA kan true med sanksjoner mot Lyon. Det var på dette stadiet i prosessen at det ordnet seg da vi slet med Besiktas, sier Rune Østerhaug i Lørenskog til VG.Klubbene som hadde spilleren fra han var 12 til 25 år, skal ifølge solidaritetsregelen ha fem prosent av overgangssummen. I forbindelse med Carews overgang gjelder dette Lørenskog, Vålerenga, Rosenborg og Valencia. Omtrent halvparten av summen skal gå til Lørenskog, mens resten skal fordeles på de tre andre klubbene. (©NTB)