LSK rykker aldri ned

Lillestrøm har holdt seg i det gjeveste selskapet siden Tom Lund & Co. feide inn i norsk toppfotball i 1975.

Lillestrøm - Foto: Scanpix

Ingen har spilt lengre sammenhengende i eliteserien. Rosenborg er nærmeste utfordrer. Trønderne rykket opp i 1978, og har holdt seg oppe siden.- Jeg tror det handler om kombinasjonen kontinuitet og fornying. Vi har hele tiden greid å følge med utenomsportslig, med fin arena, egen treningshall og fine treningsbaner, sier daglig leder Frank Grønlund til NTB.Han er selv en av kontinuitetsbærerne og æresmedlem i LSK. Han var aktiv spiller i svart og gult fra 1968 til 1983. Senere har han hatt tillitsverv samt vært styremedlem, formann eller daglig leder.Få kjenner kulturen i gangene på Åråsen bedre enn Grønlund.- Det er mange som har vært med lenge, men vi har hele tiden fornyet oss. En nøkkel har også vært det at folk visste at kom du til LSK, fikk du gjerne en billett ut til spill i Europa. Vi har aldri sagt nei til å selge spillere ut, og det vet mange. Derfor har vi vært attraktive, mener kjempen med 243 obligatoriske kamper for laget fra stasjonsbyen.Grønlund var med da LSK rykket opp i 1974, og ble seriemester med sportsklubben i 1976 og 1977. Han ble også norgesmester tre ganger med sin klubb.- Det er noe med mentaliteten i klubben. Vi får aldri panikk, og det er som regel ro rundt laget, forklarer Grønlund.De to siste sesongene har vært tøffe for klubb og fans. 12.- og 11.-plass er langt unna noe samleobjekt hos et lag med fire serie- og fem NM-gull.- Vi har slitt økonomisk og sportslig de siste årene, men håper å slippe mer nedrykksstrid, sier forsvarslegenden.Og skal en tro ekspertene skal LSK styre mot øvre halvdel.