Mister OL-gull etter doping-misbruk

Amerikanere mister OL-gull fra 2004 etter at utøver innrømmet dopingmisbruk.

Foto: iStockphoto

USAs 4 x 400 meterlag i friidrett mister OL-gullet fra 2004 etter at Crystal Cox (30) har innrømmet dopingmisbruk.Cox aksepterte nylig fire års utestengelse fra all idrett og at samtlige resultater hun har oppnådd siden 2001 blir strøket. Dermed ryker også gullet til Dee Dee Trotter, Monique Henderson og Monique Hennagan. Det bekreftet Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) tirsdag.Russlands lag overtar gullmedaljene, mens Jamaica får sølv og Storbritannia bronse fra 4 x 400-meteren i Aten-OL.Cox innrømmet å ha vært del av den såkalte Balco-skandalen i USA. Hun er utestengt fram til januar 2014.Noen av USAs største idrettsstjerner er gått ned med Balco-saken, deriblant Marion Jones og Justin Gatlin. (©NTB)