Northug: Jeg er så utrolig stolt

Petter Northug vant verdenscupen søndag - uten å løfte en stav. En regelendring var alt som skulle til.

Petter Northug - Foto: Scanpix

- Det er ekstra stas over å klare dette her. Dette betyr veldig mye. Jeg var så nær i fjor og er så utrolig stolt over å ha klart det, sier Northug til NTB.Sportssjef Åge Skinstad informerte NRK om regelendringen søndag morgen. Da var han selv akkurat blitt gjort oppmerksom av FIS-ledelsen på den sentrale endringen i regelverket.Petter Northug er dermed vinner av verdenscupen i langrenn allerede før rennene i Falun. Det er bare 350 poeng å kjempe om i Falun, mot 400 med reglene fra forrige sesong. Dermed kan ikke Lukas Bauer ta igjen Northug.Fikk SMS- Det er spesielt å få melding om at jeg vant sammenlagtseieren på SMS, men jeg visste jo etter femmila at det nesten var i boks, sier Northug.Han ble kongen av Holmenkollen da han vant prestisjefemmila lørdag. Nå er han også offisielt verdens beste skiløper denne sesongen.- Jeg rangerer mesterskap svært høyt, men dette rangerer jeg like bra. Jeg har hatt full klaff gjennom hele sesongen også får jeg en premie for det også. Det betaler seg med mange gode resultater gjennom sesongen, sier Northug.Han kommer til å stille i Sverige selv om han ikke trenger et eneste poeng. (©NTB)Norge har ikke hatt en vinner av verdenscupen i langrenn for herrer sammenlagt siden 1998 da Bjørn Dæhlie tok sin siste sammenlagtseier.