Northug nest best i prologen

Petter Northug gikk inn til andreplass i prologen i verdenscupen i sprint i Drammen torsdag. Bare svensken Emil Jönsson var raskere.

Publisert 11. mars 2010 kl. 15.31
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 105 ord
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Jönsson slo Northug med fattige 19 hundredeler, mens Eirik Brandsdal på tredjeplass var 60 hundredeler bak svensken over mål i den 1,2 kilometer lange prologen.Eldar Rønning gikk videre som åttendemann, Kent-Ove Clausen ble nummer 15 og hadde Johan Kjølstad, Ola Vigen Hattestad, Børre Næss og Simen Østensen på plassene bak seg.Hans Petter Lykkja gikk videre som nummer 21, og han dro med seg Timo André Bakken (22) og Stein Vidar Thun (23) til utslagningsrundene. Øystein Pettersen ble nummer 25, mens Thomas Northug, lillebroren til Petter, kom med som 27. mann.Jens Arne Svartedal, Odd-Bjørn Hjelmeset og Anders Gløersen var blant de norske som ble utslått. (©NTB)