Utskjelt angriper hamret inn tre mål

Han har fått ramsalt kritikk for å være ineffektiv og for å score alt for lite. Tirsdag tok dansken en grusom hevn.

Foto: Scanpix

Et strålende opplagt Arsenal-lag valset over Porto i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag. Det endte 5-0 etter tre mål av danske Nicklas Bendtner.Arsenal så ikke ut til å savne sin kaptein og playmaker Cesc Fabregas i hjemmemøtet tirsdag. Andrej Arsjavin slo an tonen fra start og var regissør bak Bendtners to scoringer etter ni og 25 minutter.Porto-forsvaret slet hele veien de gangene Arsenal rullet opp på kantene, med Arsjavin og Samir Nasri i spissen.Arsenal lå under 1-2 etter det første oppgjøret i Portugal, men hjemme på Emirates-stadion var det aldri tvil om hvor kvartfinalebilletten i mesterligaen skulle havne.Etter litt Porto-ypping i starten av andre omgang slo Samir Nasri til for vertene i det 63. minutt. Franskmannen driblet av tre mann på høyrekanten, tok seg inn i feltet og satte ballen kontrollert forbi en svimmel Helton i Porto-buret.Tre minutter senere kom Arsenal på nok en fenomenal kontring. Ballen endte til slutt opp hos innbytter Emmanuel Eboue som rundet en allerede svimmel Helton og punkterte kampen for alvor med sin 4-0-scoring.Bendtner ble den store mannen da han satte inn en straffe på overtid. Etter kampen sa han at han nå er 100 prosent tilbake.- Jeg er helt skadefri og 100 prosent tilbake. Jeg viser i dag at jeg passer best som sentral spiss, sier Bendtner.Dansken har fått mye kritikk for dårlige prestasjoner den siste tiden, men avviser at han var ekstra tent grunnet dette.- Jeg gikk ut med den samme følelsen som jeg har før hver kamp. Det vi presterer i dag er et glimrende bevis på hvor sterkt laget vårt er. En utrolig deilig seier og svært viktig, sier Bendtner etter karrierens første hat trick. (©NTB)