Verdenscupen viktigst for Northug

Petter Northug (24) fikk viljen sin og går lørdagens femmil i Holmenkollen. Men det finnes det som er viktigere for ham.

Petter Northug, her i aksjon under semifinalene på langrenn lagsprint under i OL Vancouver 2010. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

- Verdenscupen er viktigst. Det kommer viktige renn kommende uke, sa Northug etter å ha testet løypa i Holmenkollen fredag ettermiddag.Sykdommen i etterkant av OL har gjort ham usikker før femmila, men lysten er det ingenting i veien med.- Jeg har hele tiden planlagt å gå dette løpet og gleder meg skikkelig. Det er formen jeg er mest spent på. Jeg var sliten under sprinten i Drammen torsdag, og jeg er ikke helt pigg i dag heller. Men jeg har et døgn å komme meg på, sa Northug, som har respekt for øvelsen han tok gull på under OL i Vancouver.- Jeg må være i slag for å henge med. I sprint kan du henge med inn selv om du ikke er i slag, det kan du ikke på en femmil. Er du ikke i slag blir du hektet av.Ingen norsk herreløper har vunnet verdenscupen i langrenn sammenlagt siden Bjørn Dæhlie gjorde det i 1999. I år kan Northug bli den neste. Han har en ledelse på 252 poeng på tsjekkeren Lukas Bauer foran femmila. Bauer har antydet at han kanskje ikke stiller, selv om det høres usannsynlig ut.- Jeg stiller uansett hva han gjør.- Føler du det er en plikt og et folkekrav at Norges bestemann skal stille på femmila i Holmenkollen?- Ja. Det er et løp du har lyst til å gå.Det er 175 verdenscuppoeng å hente lørdag, 75 av poengene er bonussekunder ved spurtpriser underveis.