- Vi frykter ikke fotballpiratene

Viasat viser storkamp gratis på TV, og fnyser av fotball-piratene på nett.

AP Photo / Martin Rickett

Manchester Uniteds Wayne Rooney rekker akkurat mesterligaoppgjøret med Milan onsdag kveld. Rooney står før oppgjøret med 23 seriemål, og det var han som avgjorde kampen i Milano, som United vant 3-2. Viasat har valgt å sende storkampen på den åpne kanalen Viasat 4, isteden for på betalløsningen Viasat Fotball.- Vi har valgt å legge hovedkampene i Champions League på onsdager til Viasat 4. På tirsdager går alle kampene på Viasat Fotball eller Viasat Sport. Dette er en strategi vi har valgt for å tilgjengeliggjøre en del av innholdet. Dette er samme vi vil gjøre med fotball-VM, med noen kamper på betal-TV, sier Viasats presseansvarlig Øystein Hygen Christensen til HegnarOnline.Christensen vil ikke avsløre hvor mange seere Viasat har lokket til Viasat Sport og Viasat Fotball, men selskapet er veldig fornøyd med utviklingen.- Viasat fotball har vært veldig vellykket for oss. Vi vil ikke kommentere enkelttall eller økonomien i dette, men hele Champions League er veldig viktig for Viasat 4 og sportssatsningen vår, sier han.Premier League TV2 har sikret seg rettighetene til den engelske eliteserien Premier League de neste tre årene. Det er uklart hva TV2 betalte for rettighetene, men forhandlingene med fotball-agent Rune Hauge trakk også til seg Viasat.- Det er alltid interessant med rettigheter som Premier League, sier Christensen, som ikke vil avsløre hvilke beløp rettighetene omfattet.Pirater i øst Når store fotballkamper vises på betalkanaler som Viasat Fotball og Canal+ Fotball, så er det mange fotballfans som søker gratisløsninger på internett.- Vi gjør ikke vi noe konkret med fotball-pirater på nett ennå. Viasat tilbyr uansett alle kampene på vår nettside, og ser at kvaltieten der er av en helt annen standard. Det koster 99 kroner å streame én kamp hos oss, mens tilgang til alt sportsinnhold på nettet koster 159 kroner per måned, sier Christensen.En rekke asiatiske nettsteder tilbyr gratis streaming av det meste av sportsbegivenheter på ymse lovlige løsninger. Den kanskje mest populære nettsiden, myp2p, er verdens 1.400. mest populære hjemmeside, ifølge Alexa. VG Nett er til sammenligning verdens 978. største hjemmeside, mens Viasat.no er verdens 292.722. største hjemmeside.- Vi frykter ikke fotball-piratene. Det er problemer med bildekvaliteten og man kan ofte ha problemer med å få sett en hel kamp, sier Viasats presseansvarlig, som påpeker at de ikke bryr seg mye om pirathjemmesidene, men fokuserer på eget produkt.