Vil slå hardere ned på fotballbråk

Tysk politi mener klubber som ikke klarer å kontrollere fansen, bør spille for tomme tribuner.

Publisert 15. mars 2010 kl. 17.12
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 94 ord
Foto: Scanpix

En gruppe Hertha Berlin-fans stormet banen etter lørdagens 1-2-tap for Nürnberg på Olympiastadion. De ødela innbytterbenkene og reklameskilt og jaget funksjonærene rundt banen mens spillere og trene flyktet inn i garderobene. Rundt 30 personer ble pågrepet. Fire politifolk ble lettere skadd.Lederen for det tyske politiforbundet, Rainer Wendt, mener det er viktig å få bråkmakerne til å forstå at de ødelegger for klubbene.- Det må komme drastiske tiltak, og det betyr fotball uten tilskuere, sier Wendt.Den tyske ligaforeningen (DFL) støtter også hardere sanksjoner.- DFL og klubbene tolererer ikke voldelige fans, sier DFL-leder Reinhard Rauball. (©NTB)