Vonn vant verdenscupen

Lindsey Vonn vant fredagens verdenscupfinale i super-G og sikret seg samtidig seieren i totalcupen.

Lindsey Vonn. Foto: Ned Alley / SCANPIX

Det er tredje sesong på rad at Vonn vinner verdenscupen sammenlagt. Vonn var siste startende i Garmisch-Partenkirchen. Den amerikanske stjernen lå jevnt med ledende Elisabeth Görgl fra Østerrike gjennom mesteparten av løypen, men ved målgang snek Vonn seg 0,16 sekunder foran Görgl.Nadia Styger tok tredjeplassen. Sveitseren var 0,57 sekunder bak Vonn.Med seieren vant Vonn verdenscupen totalt. Hun hadde fra før vunnet både super-G-cupen og utforcupen. I løpet av sesongen kjørte hun inn til ti seirer i verdenscupen. 25-åringen har hatt en stor sesong. Foruten triumfene i verdenscupen, tok amerikaneren ett gull (utfor) og en bronse (super-G) i Vancouver-OL.Ingen norske jenter deltok i fredagens super-G-renn. (©NTB)