To nye fra Aarøy da Aalesund slo Viking

Tor Hogne Aarøy trengte bare vel 20 minutter på å paralysere et skadeherjet Viking. AaFK topper fortsatt tabellen etter 3-1-seieren søndag. Slik gikk det i Tippeligaen i helgen.

Anders Lindegaard (tv) og Tor Hogne Aarøy (th) jubler. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
Kultur

Dermed er det gamlegutta som styrer øverst på toppscorerlisten. Aarøy (6 mål) har 35-åringen Ole Martin Årst (5) nærmest seg.- Jeg er veldig fornøyd med hele kampen for vår del. Vi ble litt stresset da Viking reduserte etter pause. Vi ville for all del ikke ha dem mer inn i kampen. Mitt mål er å score ti mål denne sesongen. Når jeg det målet tidlig, må jeg revurdere det hele litt, sa Aarøy.For Viking er det allerede snakk om tilnærmet krise før vi er kommet halvveis i april.To på fire minutter204-centimetersmannen Aarøy scoret to ganger med fire minutters mellomrom i første omgang. Pablo Herrera sto for innleggene begge ganger.Først headet Aarøy ballen i mål. Det var samme oppskrift på 2-0 på en corner. Ballen sneiet innom Viking-keeper Rune Almenning Jarstein på veien inn.Like før pause ble Aarøy dratt ned, og AaFK fikk straffe. Herrera gjorde ikke feil og ordnet 3-0.I 2. omgang reduserte Viking tidlig ved Patrik Ingelsten. Ved kampslutt fikk hjemmelaget likevel stående applaus.RBK vant i SkienEllers scoret 17-åringen Markus Henriksen da Rosenborg slo Odd Grenland 3-1 borte søndag. Start fortsetter å imponere, og pøste inn fire nye mål da kriserammede Brann tapte 3-4 i Bergen.Andre resultater: Hønefoss - Kongsvinger 1-2, Strømsgodset - Sandefjord 4-2, Tromsø - Haugesund 2-0. Lørdag: Lillestrøm - Stabæk 0-0. Mandag: Vålerenga - Molde. (©NTB)

Nyheter
Kultur