Lukas Podolski og Miroslav Klose herjet mot Australia. Da Tyskland tapte 0-1 for Serbia ble Klose utvist og Podolski bommet på straffe.Alle trodde Tyskland ville spise Serbia til lunsj i fredagens gruppespillkamp. Tyskland spilte kanskje VMs beste kamp til nå da Australia ble slått 4-0 i den første gruppespillkampen. Et tafatt Serbia ble slått 2-0 av Ghana i sin første kamp.Det var utgangspunktet foran oppgjøret i Port Elisabeth.1. omgang virket tyskerne å ha full kontroll lenge. De trengte ikke å risikere noe, og gjorde det heller ikke. Serbia var bare unntaksvis frampå. Sjanser var det lite av.Helt til Tyskland ble desimert til 10 mann da Miroslav Klose ble utvist etter sitt annet gule kort i det 37. minutt. Det gule kortet var fullt fortjent. Klose taklet Dejan Stankovic bakfra. Det har aldri vært tillatt i fotball.Klose burde ha luktet lunta. Den spanske dommeren Alberto Undiano la seg på en stram linje fra første spilleminutt.Inkludert Kloses to gule delte Undiano ut fem gule til Tyskland og fire til Serbia.