Full fres for smykkedesigner

Efva Attling, tidligere modell, artist og journalist - nå smykkedesigner - vokser i en ellers hardt presset bransje.

attling.jpg
Kultur

På ti år har selskapet til Efva Attling gått fra null til 90 millioner kroner i omsetning, skriver Kapital.- Det blir i hvert fall ingen børsnotering! Aldri, sier hun bestemt.Det rister i øredobber, kjeder og armbånd når en engasjert Attling får spørsmål om hvordan hun og selskapet vil vokse videre.- Jeg må ha kontroll over det som skjer her, og jo færre kokker, desto mindre søl. Når jeg har laget et smykke, spør jeg Magnus (Wistam, daglig leder i Efva Attling AB, red. anm.) om hva han synes, og jeg spør kanskje et par andre. Jeg vil slippe å måtte spørre alle om hva de mener, alle har jo forskjellige meninger. Jeg vil alltid ha det siste ordet, sier Attling til Kapital når bladet møter henne på en snarvisitt i Oslo for å møte ansatte og kunder.Smykkene hennes er å finne i hele verden, fra Australia til USA og Kina. Bare de fire siste årene har omsetningen mer enn doblet seg fra 43 millioner i 2005 til nesten 90 millioner svenske kroner i 2009.Ifølge Kapital falt omsetningen i den svenske gullsmedbransjen ifjor med 20 prosent, mens Efva Attlings konsern på inntektssiden vokste med nesten 20 prosent . Samtidig har hun en driftsmargin på sterke 35 prosent.Les hele intervjuet i den nyeste utgaven av Kapital.

Nyheter
Kultur