KjøpLogg inn

Sommerjobb i siste liten?

Til tross for at fellesferien nærmer seg med stormskritt, er det fortsatt mulig å skaffe seg sommerjobb.

Publisert 21. juni 2010 kl. 09.31
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.55
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 276 ord
sommer.jpg

Et søk på "sommerjobb" på FINN gir for øyeblikket nærmere 1000 treff.Flest ledige stillinger er det innen transport, logistikk og lager, salg og helse og sosial. Eksempler på jobber er butikkmedarbeidere, proaktivt salg, sjåfører og lagerrydding. Det er også behov for helsepersonell, som hjelpe- og sykepleiere.- De mest attraktive jobbene, som for eksempel har relevans i forhold til høyere utdanning, er stort sett besatt nå. Men det er fortsatt mye å velge mellom for dem som er sent ute, hvis man ikke er så kresen. Det er også ganske stor variasjon i hva slags jobber som utlyses, sier Eirik Bache-Wiig, administrerende direktør i FINN jobb, ifølge en melding.- De som kan ta i et tak i juli, og vente med ferien til august, har gode muligheter for å finne jobb - både gjennom vikarbyråer og andre bedrifter. Prioriterer du festival og fotball-VM, er det ikke like lett, fortsetter han.Fortsatt mange som leterIfølge Bache-Wiig er interessen for sommerjobb fremdeles stor, med over 15.000 fritekstsøk så langt i juni. Dette er det mest populære søkeordet på FINN jobb hver måned fra mars, med en søketopp i april.- Interessen så langt i juni er på samme nivå som i fjor. En del unge prioriterer kanskje skolearbeid, og får mer tid til å tenke på jobbsøking når ferien nærmer seg. Selv om det er jobber, viser vårt interessebarometer at det også i juni er konkurranse blant søkerne, så det kan lønne seg prøve å skille seg ut litt, sier Bache-Wiig.Han råder folk til å søke på "sommerjobb" i fritekst hvis de vil ha flest mulig treff, og søke videre derfra.Fylkene med flest ledige sommerjobber er Oslo, Hordaland, Akershus og Rogaland.