UEFA trekker i dag 3. kvalifiseringsrunde i europaligaen. Trekningen er nettopp gjennomført, med følgende utfall for de norske lagene:Gruppe 1: Stabæk/FC Dnepr Mogilev (Hviterussland) - FC WIT Georgia (Georgia)/FC Baník Ostrava (Tsjekkia)Gruppe 5: Molde/FK Jelgava (Latvia) - VfB Stuttgart (Tyskland)Gruppe 7: Aalesunds FK - Motherwell (Skottland)/Breidablik (Island)Stabæk unngår dermed Liverpool hvis bæringene klarer å reparere det dårlige utgangspunktet etter 2-2 i gårsdagens hjemmekamp mot hviterussiske Dnepr Mogilev. Liverpool skal for øvrig møte enten FK Rabotnicki (Makedonia) eller FC Mika (Armenia).
Kan Aalesund gå videre?
Aalesunds debut i Europa skjer etter alle solemerker mot skotske Motherwell. Laget ble i fjor nummer fem i den skotske toppserien, som med unntak av Celtic og Rangers må kalles en ganske ordinær liga.Vi mener dette er et lag Kjetil Rekdals menn kan komme på talefot med, iallfall på hjemmebane. Husk også at kampene spilles 29. juli og 5. august, da skottene fremdeles har fotballferie.