<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil bruke ferien på shopping

Én av to kvinner mener at shopping er viktig for dem når de er på ferie. - Jeg elsker å shoppe uansett når på året det er, sier Kathrine Sørland.

Publisert 2. juli 2010
Oppdatert 16. des. 2013
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 285 ord

Til og med menn synes shopping i ferien er mer interessant enn til hverdags.Det viser en ny, landsdekkende undersøkelse blant 1107 personer i Norge, gjennomført av Respons analyse på oppdrag for merkevarebyen Norwegian Outlet.Mens kun 14 prosent av norske menn hevder shopping er viktig for dem, svarer dobbelt så mange at det er viktig for dem i ferien. Til sammenligning mener 44 prosent av kvinnene at shopping er viktig, og andelen øker til 49 prosent når det er snakk om ferieshopping.Undersøkelsen viser også at folk i Akershus og Oslo er betydelig mer opptatt av ferieshopping enn innbyggere i resten av landet.- Jeg elsker å shoppe uansett når på året det er, men kjenner meg veldig godt igjen i det at shopping er særdeles viktig i ferien. Da har man god tid til å jakte på de gode plaggene og tilbehøret, samt at pengene gjerne sitter litt løsere. Dessuten tror jeg at mange assosierer ferie med utlandet, og i mange land er klær billigere enn i Norge, merkeklær ikke minst, sier Kathrine Sørland, mote- og shoppingansvarlig i Norwegian Outlet, og fortsetter:- I tillegg er det moro å få tak i klær ikke "alle andre" har.Unngå piratkopierHun ønsker samtidig å oppfordre folk til å la være å kjøpe piratkopierte merkevarer. Ikke bare fordi det er uetisk og ødelegger for de ekte merkevarene, men også fordi kvaliteten er dårligere og fordi man kan risikere skyhøye bøter og fengsel dersom man blir tatt med slike varer.Undersøkelsen til Norwegian Outlet viser at én av tre nordmenn har kjøpt falske merkeklær, og det gjelder like mange kvinner som menn.Én av fire svarer at de lett kan se om et plagg er av et kjent merke eller om det er et "billigplagg".