Lik et lass med bananer kom bøkene sjøveien til Norge i dansketiden. I dag fraktes bøkene fra Forlagssentralens lager på Langhus. Men innholdet kan fremdeles bære bud om mørkere tider og lysende lesestoff.Listen over høstens utgivelser bør i alle fall kunne bidra til å heve forventningene. Den norske bokhøsten ser ut til å bli både stjernespekket og variert. Her er ti titler å se opp for:
Lars Saabye ChristensenUnni LindellAnne HoltKarl Ove KnausgårdJoralf GjerstadGunnar StaalesenArne HjeltnesPer-Kristian FossMorten StrøksnesKnut Nærum
gir ut romanen Bernhard Hvals forsnakkelser med legen Bernhard Hval i hovedrollen. Boken er å finne i butikkene allerede. fortsetter på sin populære romansyklus om krimhelten Cato Isaksen. Nummer åtte i rekken er kalt Sukkerdøden og har utgivelsesdato i august. har slått seg sammen med legebroren Even og skrevet Flimmer , en medisinsk thriller der en hjertestarter befinner seg i sentrum av begivenhetene. Også søsknene Holts bok er tilgjengelig alt i august. leverer sjette og siste bok i sin Min Kamp -serie i løpet av høsten. Forlaget Oktober antar at det mye omtalte bekjennelsesverket vil ferdigstilles i oktober eller november. , bedre kjent som Snåsamannen, har blitt portrettert i bokform tidligere. Den gangen ble det en enestående salgssuksess, ført i pennen av Ingar Sletten Kolloen. I høst kommer den synske trønderens selvbiografi. holder seg etter all sannsynlighet til regnblanke og blodspekkede miljøskildringer fra Bergen, i form av høydramatiske krimplott i sin kommende Varg Veum-bok. Tittelen er Vi skal arve vinden og boken har antatt utgivelsesdato i september. har skrevet ferdig sin første skjønnlitterære bok, Ivar Nimme , som handler om en politisk desillusjonert grisebonde. Samfunnskritikk er et sentralt tema i boken, som lanseres i august. utgir sin biografi Innenfra , etter en årrekke som profilert Høyrepolitiker. Memoarene til Foss skal finnes i bokhandlene i oktober. har fulgt Tjostolv Moland og Joshua French i deres kaotiske hverdag under rettsakene i Kongo. Et mord i Kongo er navnet på dokumentarverket til Strøknes, det første som gis ut om Kongo-saken. Boken kommer ut i slutten av september. fortsetter å produsere komiske litterære utskudd på løpende bånd. Ø er siste skrik fra «Nytt på Nytt-profilen», og innholder blant annet det Knausgårdinspirerte eventyret «Min kamp mot Rødhette».