Pia Tjelta og Kjersti Botn Sandal alternerer i rollen som Sonja når julestjernen atter skal skinne på Nationaltheatret i førjulstida.«Reisen til julestjernen» ble en umiddelbar suksess etter urpremieren i 1924 med Aase Bye i hovedrollen. Siden er stykket av Sverre Brandt blitt spilt i et utall versjoner - nå i Kjetil Bang-Hansens regi.Tjelta er begeistret over å være i et eventyrland som for mange barn har vært det første møtet med teatret.- Det er veldig spesielt når en har barn selv, og en vet hvor magisk dette er for dem, sier hun.Sonja-kollega Botn Sandal gleder seg til å være litt barn igjen selv.- Det har vi voksne godt av, mener hun.Med på scenen kommer også små dansere fra Jorunn Kirkenærs barneballett. De skal myldre fram som nisser, teddybjørner og snøfnugg.Den slemme heksa skal spilles av en krafsende Anne Marie Ottersen - som i år feirer 40 års fartstid ved teatret. (©NTB)