- Åtte ukers sommerferie er mer enn nok for ungene. For meg virker det mer gunstig å flytte fridager fra sommeren til andre årstider, sier utdanningstalskvinne Elisabeth Aspaker i Høyre til VG.Hun mener at elevene istedenfor trenger flere skoletimer og gjerne flere skoledager med pedagogisk innhold. Til gjengjeld mener hun at noen av dagene som går med til sommerferie, heller kan brukes til å gi elever fri noen fredager slik at de kan ta langhelg og få et pusterom i andre deler av året.Aspaker får støtte av Mette Hanekamhaug (Frp) i Stortingets utdanningskomité.- Jeg er positiv til både lengre skoledager og en utvidelse av skoleåret, men en forutsetning er at dette blir timer og dager med meningsfullt pedagogisk innhold, understreker Hanekamhaug.Åtte ukers sommerferie er vanlig for norske skolebarn, men i år har både Oslo og Trondheim innført ni ukers sommerferie. (©NTB)