Danskene vil ha ishockey-VM i 2016

Danmark vil ha ishockey-VM i Parken i København, og derfor har det danske forbundet meldt seg som søker til VM i 2016.

Norsk ishockeykriger i kamp mot Canada under OL i Vancouver - Foto: Scanpix

Det er meningen at alle kampene skal gå i den nye storhallen i Herning og i Parken, der det danske fotballandslaget spiller sine største kamper.- Vi hadde håpet å kunne arrangere mesterskapet i en ny multiarena i København, men det ser det ikke ut til at vi får. Derfor kommer vi til å søke om å få mesterskapet i multiarenaen i Herning og i Parken som kommer til å bli en midlertidig arena, sier Enver Hansen som er direktør i dansk ishockey union til tv2.sport.dk.Russland har også meldt seg som interessert i å få dette mesterskapet, så danskene får en hard konkurrent.- Russland er en motstander vi skal ha respekt for både på og utenfor isen. Dessuten har russerne helt sikkert støtte fra de andre østeuropeiske landene. Det skal vi være klar over, sier Enver Hansen. (©NTB)