Feil kroppsspråk kan hemme karrieren

- Jeg har merket meg en rekke ubevisste fakter som reduserer kvinners autoritet, sier amerikansk coach.

kvinner.jpg

Kvinners kroppsspråk kan hemme karrieren, og med ubevisste fakter fremstår kvinner i næringslive som svake, usikre og underdanige. Det mener den amerikanske coachen Carol Kinsey Goman, skriver Kapital.- Alle ledere dømmes ut fra sitt kroppsspråk. Dersom en kvinne ønsker å bli oppfattet som sterk, troverdig og selvsikker, må hun være oppmerksom på de signalene hun kringkaster. Jeg har merket meg en rekke ubevisste fakter som reduserer kvinners autoritet, ved at de i stedet utstråler sårbarhet og vilje til underkastelse, skriver Goman på sin blogg.Hun har laget en liste over ti uvaner du bør være obs på som kvinnelig leder.

  • Du må Du må slutte å strekke hals. Dette er en feminin gest som signaliserer at du lytter og er interessert, men den oppfattes også som underkastelse.. Dette er en feminin gest som signaliserer at du lytter og er interessert, men den oppfattes også som underkastelse.
  • Ikke krymp deg. Man uttrykker sin posisjon ved den plassen man legger beslag på.. Man uttrykker sin posisjon ved den plassen man legger beslag på.
  • Kvinner som Kvinner som oppfører seg som små jenter, oppleves som langt mer passive enn menn som gjør det samme., oppleves som langt mer passive enn menn som gjør det samme.
  • Hold masken. Et smil signaliserer sympati og vennlighet, men ikke overdriv. Heller ikke om du blir sint.. Et smil signaliserer sympati og vennlighet, men ikke overdriv. Heller ikke om du blir sint.
  • En mann nikker for å uttrykke enighet, mens en kvinne nikker for å uttrykke at hun lytter og er medfølende. En mann nikker for å uttrykke enighet, mens en kvinne nikker for å uttrykke at hun lytter og er medfølende. Ikke bli en nikke-dukke..
  • Vær bevisst ved bruk av Vær bevisst ved bruk av tonefall. Legg setningen i én tone, legg deg litt høyere underveis, og avslutt så setningen i det toneleie du startet.. Legg setningen i én tone, legg deg litt høyere underveis, og avslutt så setningen i det toneleie du startet.
  • Ikke la menn overkjøre deg i diskusjoner ved Ikke la menn overkjøre deg i diskusjoner ved å vente på din tur. Lær deg å avbryt.. Lær deg å avbryt.
  • Minimer bevegelser med armer og hender når du snakker. Selv om dette kan uttrykke engasjement, kan det også bli for voldsomt. med armer og hender når du snakker. Selv om dette kan uttrykke engasjement, kan det også bli for voldsomt.
  • Øv deg på ditt "profesjonelle håndtrykk". Kvinner med Øv deg på ditt "profesjonelle håndtrykk". Kvinner med veike håndtrykk dømmes som lite selvsikre. dømmes som lite selvsikre.
  • Ikke Ikke flørt for mye. En undersøkelse fra Berkeley i USA konkluderte med at kvinnelige selgere som brukte flørting som salgsteknikk, i gjennomsnitt fikk 20 prosent lavere pris enn de som fokuserte på det forretningsmessige.. En undersøkelse fra Berkeley i USA konkluderte med at kvinnelige selgere som brukte flørting som salgsteknikk, i gjennomsnitt fikk 20 prosent lavere pris enn de som fokuserte på det forretningsmessige.