Fem viner til høstkvelden

Høstmørket nærmer seg. Gallileo sa en gang at "vin er solens lys innesperret i flasken".

Vin.jpg
Kultur

Det er høstvær i luften. Dagene virker kortere, solen står opp senere og mørket kommer tidligere. Vinhandler Nicolas Mahé de Berdouaré i vinhuset NoFra minner oss i den anledning på at Gallileo en gang sa at "vin er solens lys innesperret i flasken".I den anledning vil han anbefale følgende viner fra sitt sortiment:• Domaine de Joy L'Etoile 2009 (89,90 kroner flasken). En frisk, tørr og strukturert hvitvin fra sørlige deler av Frankrike, med smak av litt eksotiske frukter. Passer til aperitiff, havets delikatesser, salater og lyst kjøtt.• Domaine La Bastide Syrah vieilles vignes 2007 (99,70 kroner flasken). Syrah-vin med smak av modne bringebær, litt kirsebær, og urter. Fyldig og konsentrert. Passer veldig godt til grillet kjøtt, særlig lammekjøtt og småvilt.• Château Bois-Martin 2005 (209,90 kroner flasken). Aromaer av bær og moden frukt. Strukturert, raffinert, rund, fruktig og litt krydret. Passer til de fleste kjøttretter som okse, lam og vilt.Anette Jaeger i Vino trekker frem to italienere blant sine nyheter. Santa Margherita Refosco dal Peduncolo 2009 og Prego di Puglia 2009.Førstnevnte, som er fra Veneto-regionen, har en rubinrød farge med en duft av kirsebær og bjørnebær. Den passer bra til pasta og risretter med smakfulle sauser, så vel som oksekjøtt, kalv og lam. Pris: 104,90 kroner.Sistnevnte, som er fra Puglia sør i Italia, har en dyp rød farge, med aroma av mørke bær, solbær og krydder. Her har vi å gjøre med en rund og behagelig vin med myke tanniner. Pris: 369,90 kroner for en BIB.

Nyheter
Kultur