Gir toginformasjon på mobilen

Jernbaneverket lanserte onsdag sitt nye kundesenter og muligheten for trafikkinformasjon rett på mobilen.

mobil.jpg
Kultur

Med Jernbaneverkets nye mobilapplikasjon kan reisende se hvor toget deres er, om det er forsinket eller innstilt. Gratistilbudet møtes med et lunkent hurra fra pendlerne.- Behovet for god informasjon er størst når det er avvik i togtrafikken. Nå legger Jernbaneverket et godt grunnlag for at de reisende lettere skal kunne planlegge hverdagen. Det skal bli enklere å være togpendler i tiden fremover, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).Informasjonen ønskes velkommen av Follo og Østfold pendlerforening:- Vi er selvsagt glad for alt som er til kundenes beste, og det har vært et problem at passasjerer ikke får informasjon. Men vi kommer ikke til å rope hurra for dette så lenge det ikke gjør noe med forsinkelser og innstillinger, sier formann Willy Frantzen.Strekningen hans medlemmer reiser på, har rundt 10.000 pendlere hver dag.- Å få vite at toget ditt er forsinket eller innstilt, gir ikke forutsigbarhet i hverdagen. Det demper kanskje bare frustrasjonen ved å stå på stasjonen og ikke vite hvor toget er blitt av, sier Frantzen.

Nyheter
Kultur