Gummistøvlene som gjelder i høst

Damer som ikke vil gå i døtrenes fotspor bør vrake Hunter til fordel for Aigle eller Le Chameau.

Kultur

Når himmelen åpner seg og sølepyttene blir forvandlet til små innsjøer, er det behov for å holde føttene tørre. Men den hvite 80-tallsstøvelen fra Viking er definitivt passé. De blå med hvite kanter likeså. Men bestefars kalosjer holder fortsatt stand:- Vi selger noen gummistøvler til herrer, men de peneste herrene går for sorte kalosjer fra Swims, sier Irene Daleng hos Grændsens Skotøimagazin på CC Vest.Gummistøvel-herrene hun sikter til, går ut fra butikken med Le Chameau, Hunter eller Viking i posen. Samtlige modeller er høye og grønne eller sorte.- Hva skal damene ha?- Det er fortsatt Hunter som gjelder, og da med sokk i sort, hvitt eller grått oppi. Men noen kjøper også Le Chameau, Ilse Jacobsen eller Aigle.- Hvem kjøper hva?- Ilse Jacobsen er for dem med brede legger, og mange synes Hunter er for stive i forhold til Le Chameau. Men mange kjøper Hunter likevel, fordi alle andre gjør det, sier Daleng, som legger til:- Hunter har vært på markedet veldig lenge, så det er på tide med noe nytt. Jeg har stor tro på Aigle. De kan bli Hunters arvtagere.Årets nykommerKristin Elger hos Bekkestua Sko er ikke i tvil om hvordan pene kvinner og menn fortsatt skal beholde stilen selv i regnvær:- For herrene er det ikke noe alternativ. De skal ha Swims kalosjer.- Hva med damene?- Det er kun Aigle som gjelder. Flere av de profilerte butikkene i Oslo har sluttet med Hunter og satser bare på franske Aigle. Sammen med Le Chameau, som også er fransk, ser vi at det er mye mer fokus på komfort og kvalitet enn tidligere. Begge merkene er håndsydde og gir en helt annen følelse på foten, sier Elger.Carl Groth hos Aigle-importøren CP Trading bekrefter Elgers utspill:- Vi introduserte Aigle på det norske markedet i år, selv om selskapet har eksistert i 150 år. Aigle handler om komfort og håndverk, og nå er vi inne i flere prestisjebutikker innen både klær og sko.Prismessig ligger Aigle på samme nivå som Le Chameau; fra 1.200 til nesten 4.000 kroner. I år regner Groth med å levere rundt 7.000 par av de håndlagde støvlene. Neste år er målet å doble.- Akkurat nå har vi ventelister. Vi klarer ikke å levere nok, og noe av drahjelpen får vi fra kjendiser som Tone Damli, Charlotte Thorstvedt og Jenny Skavlan. Nå er det slik jentene skal gå, sier Groth.- Ilse Jacobsen er utElisabeth Lur hos Lille Vinkel Sko på Majorstuen tror at alle i Oslo må eie minst ett par Hunter hver nå.- Men stadig flere har fått øynene opp for Le Chameau. De er mykere i gummien og mer komfortable enn Hunter, sier hun.Agent Finn Rødby fra firmaet med samme navn, sørger for å levere Le Chameau til landets skobutikker. Også han stusser over at Hunter-trenden fortsatt gjelder:- Det er fortsatt stor etterspørsel etter Hunter. De har en unik posisjon, men det begynner å endre seg litt på Østlandet, i Vestfold og i Bergen, sier Rødby.- Hvordan?- Der har Hunter begynt å bli et fjortis-merke. Det er mange små, spinkle jentebein som går rundt i alt for store Hunterstøvler. Og damer på 25 pluss vil ikke nødvendigvis assosiere seg med dem. Vi ser at mange prøver Hunter og Le Chameau og synes sistnevnte er best på foten, men likevel kjøper de Hunter - fordi alle andre gjør det.Denne høsten regner(!) Rødby med å selge mellom 7.000 og 8.000 par Le Chameau.- Guttene har nå begynt å vise sin interesse, sier Rødby.- Hva med Ilse Jacobsen?- Det er fortsatt populært litt utenfor storbyene. Mats Larsen hos Agnar Hagen Sko på Majorstua er ikke enig:- Ilse Jacobsen er helt ut!- Hva er det som gjelder da?- For herrer er det kalosjer fra Swims eller Hunter. Damene skal også ha Hunter, men det må være med fleece-sokker oppi. Det er et absolutt must.

Nyheter
Kultur