Klesgigant bremser ned

På tross av god bunnlinje, innfridde ikke H&M forventingene i 3. kvartal.

persson.jpg
Kultur

Hennes & Mauritz fikk et resultat før skatt på 5.735 milliarder svenske kroner i 3. kvartal, skriver Finansavisen. På tross av økningen på over én milliard mot samme periode i fjor, skuffet H&M analytikernes forventinger.Estimater innhentet av SME Direkt viser ifølge avisen at det på forhånd var ventet et resultat på 6.055 milliarder kroner - hele 400 millioner kroner mer enn det selskapet la frem. Omsetningen eksklusive merverdiavgift ble 26.893 milliarder svenske kroner.Bruttomarginen ble på 60,5 prosent - mot forventet 62 prosent.- Bruttomarginen gjennom hele 3. kvartal blitt påvirket positivt av eksterne faktorer som dollarkurs, transportkostnader og råvarepriser. Disse eksterne faktorene har suksessivt avtatt og dermed fått mindre effekt enn i andre kvartal, sier adm. dir. Karl-Johan Persson, ifølge selskapets kvartalsrapport.H&M leverte imidlertid varene i august, og melder ifølge Finansavisen om en økning på 15 prosent sammenlignet med 2009 så langt i september.I kleskjedens kvartalsrapport går det frem at H&M åpner færre butikker i år enn tidligere antatt. Av de 240 planlagte butikkene, er 20 kansellert. Grunnen skal være stopp i byggingen av kjøpesentre i Sør-Europa.

Nyheter
Kultur