Privat Munch-samling vises offentlig

Privateid samling med noen av Munchs viktigste grafiske arbeider vises for første gang offentlig.

munch.jpg
Kultur

Utstillingen i Kunstmuseene i Bergen omfatter blant annet fem ulike trykk av «Madonna» og fire av «Vampyr». Et håndkolorert trykk av «Skrik» er også med, og her er det mulig å se Munchs eget fingeravtrykk i bildet.Samlingen eies av den forholdsvis anonyme eiendomsinvestoren Pål Georg Gundersen. Han har samlet i mange år, og særlig konsentrert seg om Munch-grafikk fra perioden 1894 til 1902.Gundersen eier blant annet Vestlia hotell på Geilo, og der stilte han ut samlingen i vår. Dette er første gang han låner de 50 bildene ut til et offentlig kunstmuseum.Kunsthistoriker Ina Johannessen har skrevet en bok om samlingen, som hun karakteriserer som unik. Hun har bistått Kunstmuseene med å få den meget verdifulle samlingen til Bergen.Utstillingen åpner lørdag 2. oktober og er åpen til 9. januar neste år. (©NTB)

Nyheter
Kultur