Rosenborg avkledd av tysk B-lag

Rosenborg opplevde et av sine mørkeste øyeblikk på 2000-tallet og ble sendt hjem som slakt fra Leverkusen.

Steffen Iversen ligger nede for telling etter en duell. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
Kultur

Leverkusen holdt lekestue i europaligakampen. Hele fire ganger måtte Daniel Örlund plukke ballen ut av nettet.- Veldig mange av spillerne var langt under pari. Du kan ikke bortforklare at du taper 4-0. Da er du for dårlig. Rett og slett, men jeg skal ikke bli sint og spillerne blir ikke ihjelslått, sa Nils Arne Eggen etter stortapet.Det kunne ha vært flere etter en lang serie av personlige feil og manglende vilje og evne. Flere Rosenborg-spillere virket totalt ute av form, og enkelte viste at de ennå ikke er stabilt gode nok på dette nivået.Brøler Den første og største Rosenborg-brøleren satte standarden umiddelbart. 1-0-målet etter tre minutter kom etter en backtabbe av de sjeldne. Et langt oppspill i ekte drillosk ånd av Sami Hyypiä ble aldri snappet opp av kaptein Mikael Dorsin, som slett ikke hadde kontroll på sin egen blindsone. Der dukket Sidney Sam opp, og med en Dorsin ute av veien kunne han enkelt legge inn til en umarkert Patrick Helmes som nok gjorde et av sine letteste mål i karrieren.Da hadde allerede Leverkusen hatt sin første mulighet i kampen, og verre skulle det bli.Trist skue Til tider var Rosenborg et trist og tannløst skue.Sju minutter før pause ble det 2-0. Stefan Reinartz satte spissen på et fint angrep med et pent langskudd med venstrebeinet.I løpet av tre minutter i annen omgang (57 og 60) scoret Patrick Hermes sitt andre og tredje. Han brukte føttene på sitt andre, hodet på sitt tredje. (©NTB)

Nyheter
Kultur