- Struper Husbanken for lånemidler

Husbanken har ikke mulighet til å gi flere lån før i 2011. - For svake stimulanser til investeringer, mener NBBL.

Bolig.jpg
Kultur

Kommunal- og regionaldepartementet varslet torsdag at Husbankens lånerammen til nybygging tom for 2010.- At regjeringen ikke bevilger mer lånemidler til Husbanken er dessverre symptomatisk for denne regjerings defensive holdning til helt sentrale boligpolitiske utfordringer, sier adm. direktør i Norske Boligbyggelag (NBBL), Hege Skinner, i en kommentar.Departementet forskutterer at statsbudsjettet for 2011 vil inneholde nye 15 milliarder kroner til Husbanken. Det er den samme summen som banken mottok i år.- For svake stimulanser til investeringer, var vår karakteristikk, og det mener vi fortsatt. Når en tom kasse så tidlig i 2010 heller ikke resulterer i økte rammer for 2011, demonstrer det ikke akkurat handlekraft. Primært synes vi regjeringen kunne fylt på lånerammen allerede i høst, sier Skinner.Hun forteller ifølge meldingen at boligbransjen er samstemte i at høy befolkningsvekst og eldrebølgen fører til at det bygges for få boliger i forhold til behovet.- Mer aktiv bruk av Husbanken kunne vært et viktig bidrag til å komme disse utfordringene i møte. I stedet har vi en regjering som struper Husbanken for lånemidler, sier Skinner.

Nyheter
Kultur