Semb etterlyser at flere klubber enn Rosenborg jobber målrettet for å komme til europacupene, skriver VG.- Norske klubber kan gjerne si at de vil ut i Europa. Men sannheten er at bare Rosenborg tar konsekvensen av det de sier. De har en tydelig ambisjon om å spille i Europa. Med resten blir det bare ord, ingen konsekvens av ordene, sier Semb til avisen.- Jeg etterlyser en større internasjonal ambisjon hos de største klubbene. I dagens fotball ligger det så mye i potten, både sportslig og økonomisk, at det er viktigere enn noen gang, legger toppfotballsjefen til.Semb mener klubbene som skal delta i europacupene, bør konsentrere seg om å spille treningskamper mot utenlandske lag under sesongoppkjøringen.- Er målet å komme seg til spill i Europa, så må det øves - i Europa. Jeg vil si det så sterkt som at de klubbene som skal delta i europacupspill denne sesongen, kun bør spille internasjonale treningskamper fra januar til seriestart i slutten av mars, sier Semb til VG.- Jeg får høre at «det koster», men det er en konsekvens av et valg du tar. Det er ikke nok å spille mot de andre lagene i eliteserien.