Gunn-Rita-rival dopingtatt

Den spanske terrengsykkelstjernen Margarita Fullana (38) har avlagt positiv dopingprøve med spor etter EPO.

Foto: Scanpix
Kultur

Det ble opplyst av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bare to dager etter de spanske sjokkavsløringene av Tour de France-vinner Alberto Contador og Vuelta a Espana-toer Ezequiel Mosquera.Fullana ble dopingavslørt av en urintest hentet inn utenfor konkurranse 30. august. Veteranrytteren har nå tilbud om at også B-prøven skal testes for å bekrefte eller avkrefte resultatet av den positive A-prøven.Det forekommer svært sjelden at A- og B-prøven viser forskjellig resultat. Fullana risikerer to års utestengelse fra all idrett om hun blir dømt for å ha manipulert eget blod.Spanjolen har tre VM-gull i rundbaneritt, senest i Val di Sole i 2008, og en OL-bronse fra Sydney i 2000 å se tilbake på av toppresultater.Fullana har gjennom flere år vært en av Gunn-Rita Dahle Flesjås (37) argeste konkurrenter. I årets VM i Canada, der den norske jenta ble nummer 18, endte Fullana helt nede på 27.-plass.Mesterskapet ble avviklet bare fem dager etter at den positive dopingprøven ble hentet inn. (©NTB)

Nyheter
Kultur