Hardtrening for sprinterne

Langrennssprinterne er samlet på Mallorca. Der blir det knallhard barmarkstrening.

Petter Northug, her i aksjon under semifinalene på langrenn lagsprint under i OL Vancouver 2010. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Veien hit
Det er første gang sprinterne har lagt en samling til Mallorca. Både de kvinnelige og mannlige løperne har tatt turen til ferieøya.- Vi er spente siden dette blir den første turen, men det er ikke spesielt langt dit. Vi skal fortsette å trene hardt. Det blir mye intensivt på denne samlingen, sier landslagstrener Ulf Morten Aune.- En av grunnene til at vi reiser til Mallorca er at det er fornuftige temperaturer der, samt at det er lenge lyst. Vi får dermed lengre pauser mellom øktene, og dette blir den siste knallharde uken med barmarkstrening foran skisesongen, legger han til.Selv om det er blitt skiføre flere steder i Norge, mener Aune det er viktigere med barmarkstrening for sprinterne nå.- Vi får gjort denne type kvalitetstrening bedre på barmark, og vi har ingen hast med å få gått på ski nå, sier han.Sportssjef Åge Skinstad tror løperne vil få bedre utbytte av treningen på Mallorca enn hvis de hadde lagt samlingen til et sted i Norge.- Mens distanseløperne er opptatt av mer rolig trening med langturer i høyden, er sprinterne mer opptatt av kvalitetstrening på denne tiden av året. Underlaget er ofte glatt og sleipt i oktober her hjemme, og det er ofte vanskeligere å gjennomføre skikkelige barmarkssamlinger. Mallorca blir derfor en erfaring rikere for oss, sier Skinstad.Celine Brun-Lie er ikke med på samlingen.