- Når du trenger energi på kjøpet

HegnarKvinner har testet vann med smak. Bra når du trenger energi på kjøpet, mener ernæringsekspert.

vanntest6.jpg
Kultur

Stadig flere griper etter flaskevann når tørsten melder seg, enten de er på jobb, handletur eller trening. Så hva gjør at vi velger vann med smak fremfor vanlig vann fra springen?HegnarKvinner har testet seg gjennom fem ulike varianter vann med smak. Men først spurte vi ernæringsfysiolog og gründeren bak siden Somebody.no, Camilla Andersen, hva man bør bære obs på når man drikker vann tilsatt smak.- Det man bør se etter når man kjøper vann med smak, er om det er kalorier i det. Se etter betegnelsen kcal på næringsettiken, sier Andersen.- Hvis du kun skal drikke vannet for tørstedrikk og ikke i forbindelse med lengre treningsøkt, er vanlig vann tilstrekkelig. Vann med smak og kalorier er bra når du trenger litt energi på kjøpet, mener Andersen. Hun sier at det med å kjøpe flaskevann handler mye om trend og mote, og rent næringsmessig er det ikke alltid så sunt.- Står det at vannet inneholder fruktose istedet for vanlig sukker, gjør det ikke noe "sunnere". For kroppen er det sukker uansett, vektlegger Andersen.1. Imsdal Pære u/kullsyre, 0,7 LKcal pr.100 ml: 12HegnarKvinner mener: Vannet er god på smak, med passe hint av pære. Flasken er litt stor, og vi ønsker oss denne i 0,5 L variant. Pluss for drikketut.2. Bonaqua u/kullsyre Skogsbær, 0,5 LKcal pr. 100 ml: 9HegnarKvinner mener: Smaker mer som saft enn vann med bær. Vi liker at flasken er laget av 15% plantebasert materiale, og at den er lett å holde i.3. VitaminWell Defence m/sitron, 0,5 LKcal pr.100 ml: 17HegnarKvinner mener: God og frisk smak, får lyst på mer.Skiller seg ut fra konkurrentene designmessig. Har flest kalorier, men kalorinivået på drikken er nokså lavt.4.Bonaqua u/kullsyre Sitron, 0,5LKcal pr.100 ml: 9HegnarKvinner mener: Fortsatt smaker vannet mer mot limonade enn vann med sitron. Frisk og ikke for søt smak. Liker som sagt at flasken er gjennvinbar, og bra størrelse.5. VitaminWell Everyday m/ eple, 0,5 Lkcal pr.100 ml: 17HegnarKvinner mener: Deilig kombinasjon av eple og vann. Eplejuice kan fort bli for søtt. Liker design og størrelse, litt minus for kalorinivå.

Nyheter
Kultur