Shoppingslysten tilbake i høstmørket

Optimismen og handlegleden er i ferd med å vende tilbake.

shopping.jpg
Kultur

Ferske salgstall fra Steen & Strøms kjøpesentre viser at nordmenn igjen tar turen til kjøpesentrene.Etter en slapp sommer viste september en omsetningsvekst på 3,1 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.Så langt i år er omsetningsveksten på 1,7 prosent.- Mange steder i landet har det vært en kald start på høsten. Det har gitt et raskere oppsving for omsetningen av varmere klær og økt salget av utstyr til andre typiske høstaktiviteter, sier Sigbjørn Hoem, direktør kjøpesenter Norge i Steen & Strøm.- Men omsetningenveksten på 3,1 prosent viser også at nordmenn er generelt ganske optimistiske, fortsetter han.Omsetningstallene er basert på Steen & Strøms 25 kjøpesentre i Norge. Så langt i år er omsetningsveksten i Norge på 1,7 prosent. - Nordmenn har vendt seg til å være litt forsiktige under finanskrisen, men optimismen og handlegleden er i ferd med å vende tilbake, sier Hoem.

Nyheter
Kultur