Slik forbrenner du mer fett

Se hvordan du kan trigge kroppen din til å forbrenne mer fett med riktig trening og kosthold.

studioday_2.jpg
Kultur

Mennesket har utviklet seg til å bli en meget effektiv fettlagringsmaskin. De som gjennom vår utvikling ikke har vært gode til å spare på fettet, har dødd ut i dårlige tider.Så hvordan skal vi klare oss i møtet mellom fettlagringsgenene og vår tids matberg, spør de personlige trenerne, Annema Refsnes og Asle Hoset i mandagens treningstips.La oss ta utgangspunkt i det du allerede vet/burde vite:- Du skal spise rene produkter. Fiskefilet er bra - fiskegrateng er ikke like bra.- Du vet at du skal drikke mye vann. Selv en lett dehydrert kropp forbrenner dårlig og hjernen virker ikke like effektivt.- Du vet at du skal få i deg omega-3, grønn te, kanel, ingefær, chilipepper og andre sterke krydder i matlagingen.- Du vet at kunstig søtningsmiddel kan stimulere appetitten og medføre høyere kaloriinntak.- Du har fått med deg forskjellen på loff og helkornbrød.Hvis vi regner med at alt er i boks, hvorfor er det da slik at de fleste spiser i omvendt rekkefølge?Hvis vi skal starte med det grunnleggende, bør du spise mye i det tidsrommet du skal være aktiv. Det vil si på morgenen og i løpet av dagen. Det gir deg mer energi og en bedre hverdag.Når du så skal slenge deg i godstolen for kvelden, er det ikke nødvendig med store mengder mat først. Dette senker forbrenningen din i løpet av dagen, og ødelegger fettforbrenningen din i løpet av natten. 0-2 borteseier!Under har vi samlet en rekke tips som trigger din fettforbrenning. Sett i gang og brenn fett effektivt!1. KondisjonstreningGutta lagrer fettet rundt innvollene, og får den såkalte ølmagen. Jentene derimot har en tendens til å lagre fett langt fra de store blodårene, rundt rumpe og lår. For at fettet skal kunne frigis effektivt fra disse områdene, må du sette i gang blodsirkulasjonen.For fettforbrenning vil vi anbefale ren kondisjonstrening to ganger i uken.Eksempler på effektiv kondisjonstrening: Jogging, intervall-løping, aerobic, spinning og lignende.2. VekttreningIkke vær redd for å trene med vekter. Vekttrening gjør at du forbrenner fett som bare det. Også etter treningen. Du kommer ikke til få større muskler enn du ønsker.På diverse treningssenter vil du se folk som trener som om de var styrkeløftere. De trener litt, så er det 2-3-4 minutter hvile. Det er greit hvis du skal bli så sterk som mulig.Men for fettforbrenning passer det å tenke god gammeldags sirkeltrening.TIPS: Vær i aktivitet hele tiden, og dropp å ta pauser. Det vil spare deg for mye tid! Skift mellom bryst, rygg og ben. Til slutt kan du ta skuldre, armer og mage.NB!Hvis hovedtreningen din tar mer enn 40 minutter, så trener du ikke intensivt nok. Du skal helst være ferdig på 30-35 minutter.3. KostholdEn av de viktigste tingene når det kommer til fettforbrenning er å forstå hvordan kroppen din takler karbohydrater. Lavkarbokost er svært populært om dagen, men de fleste av oss trenger et moderat inntak av karbohydrater.Noen tåler karbohydrater svært dårlig, mens andre igjen må ha et høyt inntak. Du må finne det som er riktig for din kroppstype og aktivitetsnivå. Dette er individuelt og krever balanse.Hvordan gå frem? Ta små skritt i kosten, og evaluér underveis, gjerne på ukebasis. Et godt råd er å ha bra mat lett tilgjengelig. Kok noen egg og ha de i kjøleskapet. Når du er kjenner deg ulvesulten før middagen er klar, tar du et egg. Da slipper du å støvsuge skapene etter sjokolade, og få dårlig samvittighet fordi du spiste noe usunt.4. Mer søvn - mindre stressVi slutter ikke å la oss overraske av hvor ødeleggende stress er for kroppen. Litt stress gjør oss kreative, er fokuserende og energigivende. Men hvis du ikke lager deg noen pustepauser så kommer stresset til å spise deg opp. Eller musklene dine, bokstavlig talt. Du kommer til å binde vann og legge på deg fett.Les denne setningen flere ganger: Søvn er slankende!Når vi sover godt kommer veksthormonene for å reparere etter dagens utfordringer. De bruker fett som energikilde. Det totale energiforbruket er jo selvfølgelig relativt lite. Men du forbrenner mest fett. Og når du forhåpentligvis sover 7-9 timer hver natt så blir det faktisk ganske betydelig bidragsyter. 5. Mental innstillingSe på prioriteringene dine, bli mer oppmerksom på hvilke valg du tar. Sett deg mål og planlegg hvordan du skal takle midlertidig motgang.Det er her forskjellen ligger mellom de som klarer å oppnå sine mål og de som aldri kommer helt frem. Tenk på alle som har hatt suksess, på et hvilket som helst område. Det er ikke strak fremgang hele veien, og man skal møte motgang underveis. Noen kaller det å feile, andre kaller det å lære.Neste gang går vi nærmere inn på styrketrening for kvinner. Vil du vite mer om Annema og Asle. Klikk deg inn her!

Nyheter
Kultur