Vil ha begrunnede karakterer

Ved Universitetet i Oslo (UiO) tester de ut obligatorisk begrunnelse av eksamenskarakterene.

Student.jpg
Kultur

Det samfunnsvitenskapelige fakultet (SV) ved UiO gjennomførte i vår de første forsøkene med obligatorisk begrunnelse.Studenter på utvalgte emner innen statsvitenskap, sosiologi og samfunnsgeografi fikk tilbud om å delta i ordningen, skriver Universitas.- En ordning med obligatorisk begrunnelse bør innføres på alle fag. Det vil være både ressursbesparende for fakultetene og bra for studentene, sier Aksel Braanen Sterri, leder i Studentparlamentet ved UiO til Universitas.Avdelingsleder ved SV-fakultetet, Tone Vold-Johansen, er fornøyd med forsøksordningen.- Sensorer og emneansvarlige har gjennomført dette på frivillig basis, og i ettertid har tilbakemeldingene vært veldig positive. Vi fortsetter med å teste dette på enkeltemner denne høsten også, forteller hun.Også studentparlamentslederne i Bergen og Trondheim vil gå inn for obligatorisk begrunnelse.

Nyheter
Kultur