Bare én kvinne i Iraks nye regjering

Bare én kvinne fikk plass i den nye irakiske regjeringen - og hun har ingen egen portefølje.

Moterom2.jpg
Kultur

Den tidligere regjeringen hadde fire kvinnelige medlemmer. Men blant de 42 ministrene som nå skal begynne sitt arbeid, er Bushra Hussein Saleh alene. Hun representerer et lite fundamentalistisk sjiamuslimsk parti, Fadhila, som er en del av sjiablokken Nasjonal allianse.Statsminister Nuri al-Maliki vedgår at kvinnemangelen er et problem, og sier dette er en av grunnene til at ti regjeringsposter ennå ikke er besatt.- Jeg ser meg nødt til å vente på at de politiske gruppene presenterer kvinnelige kandidater, sa han.Flere kvinnelige folkevalgte er krass i kritikken.- I dag ble demokratiet halshogget av mannlig sjåvinisme, erklærte kurdiske Ala Talabani.- Mangelen på kvinner viser forakt og går imot flere artikler i grunnloven. Jeg foreslår for Maliki at han også utnevner en mann til departementet for kvinners rettigheter, ettersom han ikke har tillit til kvinner, sa hun videre og høstet applaus.Grunnloven slår fast at en firedel av medlemmene i nasjonalforsamlingen skal være kvinner, og forbyr diskriminering på grunnlag av kjønn.

Nyheter
Kultur