Gro klar for alt

Landslagskaptein Gro Hammerseng (30) er forberedt på buing og stort trøkk når hun lørdag ettermiddag løper inn i hallen i Herning.

Gro Hammerseng - Foto: Scanpix
Kultur

- Jeg tror det blir en vanvittig stemning i hallen. Det er to lag som har veldig lyst til å vinne og vil kjempe hardt for det, sier Hammerseng foran semifinalen mot Danmark i håndball-EM.Hun sier at hun alltid synes det er moro å spille når det er mye trøkk og publikum er engasjert.- At det blir buet må vi bare håndtere. Vi er forberedt på alt, sier Hammerseng.God følelseLandslagskapteinen mener det er to lag som ligner hverandre som møtes i semifinale.- Jeg synes vi på mange måter har de samme kvalitetene. Vi har et sterkt forsvar, gode målvakter og begge lag liker å kontre. Så det kan bli viktig å stoppe kontringene, sier Hammerseng.Hun tar ikke seieren på forskudd.- Jeg regner ikke med noen ting på forhånd. Det danske laget har spilt på seg en del selvtillit, og jeg er forberedt på å møte et annet type lag enn vi møtte for noen uker siden. Men jeg har en god følelse. Vi har vist at vi kan spille god håndball, hvis vi da ser bort fra Sverige-kampen, sier HammersengKjenner hverandreSpillerne på Danmark og Norges lag kjenner hverandre godt. Mange av de norske har spilt eller spiller for danske lag. For Hammerseng er det nesten som å komme hjem å komme til Herning, som ligger bare en snau halv time fra Ikast, der hun har bodd og spilt håndball i sju år.- Jeg kjenner jo mange av de danske spillerne, men de kjenner jo også meg. Så sånn sett har vi den samme fordelen, og jeg tror ikke det betyr så mye, sier hun. (©NTB)

Nyheter
Kultur