Hushovd kåret til årets navn

Proffsyklisten Thor Hushovd (32) er kåret til årets navn av VGs lesere.

Thor Hushovd krysser mållinjen som verdensmester i sykkel. (AP Photo /Andrew Brownbill)
Kultur

Proffsyklisten Thor Hushovd (32) er kåret til årets navn av VGs lesere.Hushovd mottok prisen på 50.000 kroner, samt en skulptur, av VGs redaktør Bernt Olufsen tirsdag. Prispengene går til en lokal innsamlingsaksjon for en kreftsyk kvinne i Grimstad.Det er VGs lesere som har stemt fram Hushovd som vinner gjennom SMS-avstemning og VG Nett. TNS Gallup spurte også et landsrepresentativt utvalg på 999 personer.Den norske stjernesyklisten tok VM-gull i fellesstart og én etappeseier i årets Tour de France.Olufsen sier det var mange sterke navn som var nominert, men at noen tidlig pekte seg ut.- Det var likevel ingen tvil om hvem som skulle kåres til Årets navn i dag - Thor Hushovd, sier Olufsen til VG.Fem siste vinnere av årets navn i VG:2010: Thor Hushovd2009: Magnus Carlsen2008: Marit Breivik2007: Tor Arne Lau-Henriksen2006: Jan Egeland(©NTB)

Nyheter
Kultur