Celina slipper trolig å bade i sjøgress

Bygningssjefen i Kragerø anbefaler godkjenning av Celina Middelfarts bassengplaner.

Publisert 15. jan. 2011 kl. 13.04
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
midelfart_celina.jpg

Det skapte solide bølger i lokalmiljøet da det ble kjent at Celina Midelfart hadde søkt om å få bygge basseng ved sin hytte i Portør utenfor Kragerø. Nå anbefaler bygningssjefen i Kragerø at Midelfart får godkjent sine planer om ny hytte med nedsprengt basseng i fjellet, skriver ta.no.Bygningsjef Arnt Rugseth skriver i et brev til Fylkesmannen i Telemark at han mener den planlagte erstatningshytta er bedre tilpasset terrenget enn hytta som står på eiendommen i dag. Han viser også til at det har vært praksis i Kragerø kommune å godkjenne erstatningshytter med samme areal og volum som den bygningen den skal erstatte.Når det gjelder svømmebassenget Midelfart vil sprenge ned i fjellet, peker bygningssjefen ifølge nettstedet på at slike bassenger normalt har blitt godtatt når de ligger i nær tilknytning til en hytte.- Jeg har ikke lest saken ennå, men Frp mener at Celina Midelfarts søknad må behandles på samme måte som tilsvarende søknader. Hittil har det vært praksis å gi tillatelse til nedgravde og nedsprengte bassenger. Det kan ikke være annen praksis for Midelfart, bare fordi hun er en kjent person, sier Frps Henriette Fluer, som sitter i bygningsrådet, til ta.no.Når fylkesmannen har sagt sitt om saken, kommer Midelfarts søknad opp til politisk behandling i bygningsrådet i Kargerø.