Heiberg: Vinter-OL til Oslo

Oslo kan arrangere olympiske vinterleker dersom det bygges skøytehall i byen, ifølge Gerhard Heiberg, IOKs representant i Norge.

Foto: Scanpix
Kultur

- Med kommende VM på ski i Oslo har vi en kjempemulighet til å profilere byen som vinterhovedstad, sa Heiberg i et innlegg under en idrettskonferanse i Tønsberg torsdag.I 2016 arrangeres ungdoms-OL i Lillehammer, mens olympiske vinterleker først kan tenkes i 2022 eller senere.- Noen i Hamar blir sikkert sure på meg, mens enkelte i Lillehammer har drømt om et nytt stort vinter-OL, sier Heiberg til nettstedet sportsanalyse.- Jeg er sikker på at det er riktig å samle seg om Oslo, sa Heiberg, som understreket at hans innspill ikke er diskutert med Kulturdepartementet eller i idrettsforbundet.Heiberg vil ikke ta stilling til om det er Norefjell eller Lillehammer som er best egnet til å ta alpint ved et eventuelt OL i Oslo. Han poengterte også at Oslo har fått et fantastisk snowboardanlegg på Tryvann (VM neste år).Det er for øvrig ikke så lenge siden regjeringen sa nei til statsgaranti i forbindelse med OL-søknad fra Tromsø.

Nyheter
Kultur