Japan mester i Asia for fjerde gang

Japan satte rekord da landet lørdag vant Asiamesterskapet i fotball for fjerde gang. Australia ble slått 1-0 i finalen.

Foto: Scanpix
Kultur

Innbytter Tadanari Lee ble matchvinner for Japan i annen ekstraomgang. Umarkert fikk han score i det 109 minutt. Lee hadde da vært på banen i elleve minutter.Scoringen kom på en flott volley med venstrebeinet etter innlegg fra Yuto Nagatomo, og Japan er det første landet som er blitt asiamester i fotball fire ganger.- Det er en stor seier, og vi har et virkelig stort lag. De sto sammen og avgjorde mot en sterk motstander, sa Japans landslagssjef Alberto Zaccheroni, som ga ekstra skryt til matchvinneren.- Jeg visste at han ville gjøre det. Det fine med dette laget er at også reservene er mulige matchvinnere, sa han,Vinnerlaget hadde mye ballbesittelse i løpet av finalen, mens Australia og Harry Kewell hadde den største sjansen. Galatasaray-spilleren med fortid i engelsk eliteserie misbrukte imidlertid muligheten.Kewell kom alene med Japan-keeper Eiji Kawashima etter 71 minutter, men skjøt svakt rett på målvakten.- Vi er skuffet over å bli nummer to, for vi hadde våre sjanser. Dessverre utnyttet vi dem ikke, sa Australias landslagssjef Holger Osieck.Japan vant asiamesterskapet også i 1992, 2000 og 2004. Australia var i finale for første gang etter å ha byttet tilhørighet fra Oseania til Asia. (©NTB)

Nyheter
Kultur