- Ledere må få lede

Ifølge BI-rektor Tom Colbjørnsen krever fremtiden ledere som tar styring.

colbjornsen.jpg
Kultur

Tom Colbjørnsen, rektor ved Handelshøyskolen BI, mener fremtidens leder helst bør være en miks av coach og hærfører.- Fornyelse, fornyelse, fornyelse. Det er fremtidens største utfordring. Fornyelse og omstilling krever tydelig strategisk ledelse, sa han ifølge dn.no på BIs årskonferanse tirsdag.Ifølge nettstedet mener Colbjørnsen selv dagens lederrolle dreier seg for mye om å tilrettelegge.- Norske bedrifter skal finne sin plass i en ny internasjonal arbeidsdeling. De må innstille seg på mer kunnskapsintensiv produksjon, kanskje med nye eiere, flytting, ny teknologi og omorganisering. Offentlige virksomheter får det ikke lettere: De skal imøtekomme flere krav og rettigheter, samtidig som budsjettene blir trangere. Effektiviseringen kommer til å vedvare. Dette vil kreve ledere som tar styringen i større grad. Ledere må få lede, sa han.

Nyheter
Kultur