Skal få Rally Akropolis tilbake på hjulene

Arrangørene bak Rally Akropolis håper å komme tilbake som et av de beste i verden, gjennom støtte fra en gresk regjering som er ute etter å øke turistinntektene.

Publisert 10. jan. 2011 kl. 13.40
Oppdatert 10. jan. 2011 klokken 13.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
Akropolis, Aten, Hellas. Foto: Scanpix

I fjor ble rallyet avlyst, hovedsakelig på grunn av finanskrisen som herjet Hellas i 2010. Men nå vil arrangørene tilbake i det gode selskap med ny giv og - forhåpentligvis - friske midler på konto.Årets utgave av Rally Akropolis vil bli det 57. gjennom tidene og blir arrangert fra 16. til 19. juni. Og arrangementet blir faktisk ansett av regjeringen som et av de beste verktøyene for å fremme gresk kultur og turisme igjen.- Alle produsenter og sjåfører er glade for å være tilbake i Hellas. Alle savnet den greske runden i WRC (World Rally Championships) og ser fram til Rally Akropolis i 2011, sier Aris Vovos, mannen bak Celeritas, som organiserer årets utgave av rallyet.- Vårt mål er å komme tilbake på WRC-toppen. Rally Akropolis ble kåret til verdens beste rally i 2005, og det vil vi gjerne bringe tilbake, sier Vovos.Den greske staten har gjort nedskjæringer i støtten til de fleste andre idretter, men ønsker nå å gi midler til Vovos & co. Og den tidligere rallysjåføren er skråsikker på at Rally Akropolis vil bli en suksess.