Stolt av egen kropp

- Jeg har vært alt for glad i mat til at jeg har kunnet få et spiseproblem, sier Marit Bjørgen.

Publisert 14. jan. 2011 kl. 09.19
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
marit bjorgen.jpg

Flere av jentene på det norske skilandslaget, deriblant utøver Therese Johaug - spiser alt for lite mat opp mot VM på hjemmebane. Det sa både landslagslege Petter Stokke og trener for landslaget Egil Kristiansen til VG torsdag.- Det er noen av jentene på laget som ikke er så gode til å få i seg nok mat. Jentene på landslaget bruker rundt 4.000 kalorier om dagen. Det er en kjempeutfordring å spise så mye, sa Stokke.Marit Bjørgen har ifølge Aftenposten selv aldri slitt med å få i seg nok næring.- Jeg er 64 kilo og stolt av det, sier Bjørgen.- Jeg har vært alt for glad i mat til at jeg har kunnet få et spiseproblem, fortsetter hun til avisen.Har du et vektproblem, er det ifølge Bjørgen umulig å prestere helt i toppen i langrenn eller noen som helst idrett for den saks skyld.- Du blir aldri verdensmester dersom du tukler med spisingen, konstaterer Bjørgen.