Majdic kritiserer Bjørgen

Den slovenske langrennsløperen Petra Majdic er kritisk til Marit Bjørgens bruk av astmamedisin.

Marit Bjørgen - Foto: Scanpix
Kultur

- Dette er en vanskelig diskusjon. Men ved å tillate bruk av slike medisiner, presser man utøverne til det maksimale, sier Majdic til Adresseavisen.Tidligere har også Justyna Kowalczyk gått til angrep mot Bjørgen for medisinbruken.- Jeg synes man skal akseptere livsprosessen. Man bør ikke bruke medisiner for å utjevne naturlige forskjeller mellom løperne. Hvis man er født liten, må man konkurrere under de vilkårene. Tenk om jeg vil konkurrere når jeg er 36 år, og kan be om hjelp til å prestere som da jeg var yngre. Skal det være greit? Hvor bør grensene trekkes? spør Majdic, som tok bronse på OL-sprinten i fjor.Den slovenske løperen er ikke bare negativ til Bjørgen. Hun tror den norske langrennsdronningen kommer til å imponere i Holmenkollen.- Marit ser sterk ut. Jeg liker henne godt, og det er gøy å se henne i aksjon, sier 31-åringen.Landslagsledelsen reagererDen norske landslagsledelsen liker ikke Majdics utspill om Bjørgens bruk av astmamedisin.- Jeg har ingen kommentar til det hun sier. Vi gjør ting ordentlig og ryddig og forholder oss til alt regelverk. Bruken av medisinen gjør at en utøver som er astmaplaget kan være med på å konkurrere. Alle studier viser at friske utøvere ikke har noe nytte av slik medisin, sier landslagslege Hans Petter Stokke til Adresseavisen.Åge Skinstad mener Majdics uttalelser bygger på uvitenhet.- Skal ikke en som har sukkersyke få bruke insulin? Og skal ikke en med dårlig syn få bruke briller?- Med disse medisinene blir du aldri så god som hvis du hadde vært frisk. Jeg føler det handler om mangel på kunnskap når hun sier dette, sier Skinstad til avisen.

Nyheter
Kultur