Pliktløp neste for FCK

Dansk fotball surfet på en bølge av vill optimisme. Onsdag var FC København og Ståle Solbakken brutalt tilbake i hverdagen.

Ståle Solbakken - Foto: Scanpix
Kultur

Chelsea var klart best og kunne vunnet større i Parken. Det ble med Nicolas Anelkas to mål.Jesper Grønkjær la feilpasningen før 0-1. - Jeg følte jeg hadde full kontroll, men jeg fikk ikke sett skikkelig opp. Slike feil blir man straffet for på dette nivået, sier Grønkjær.Han hadde en dårlig dag ute på venstrekanten og ble utslitt av defensiv jobbing. Framover var han usynlig.FCKs sjanser for avansement er lik null. Returkampen går på Stamford Bridge 16. mars. Før det spiller den danske mesterklubben to ganger i superligaen (Midtjylland og AaB).- Kampen i London er viktig for det som skal skje videre for oss denne våren, sier Solbakken.Ubeseirede FCK leder den danske ligaen med hele 19 poeng på toeren OB etter 19 omganger.For høyt Sportsdirektør Carsten V. Jensen føler at forventningene sprengte alle grenser.- Det virket som spørsmålet (for mange) var hvor mange mål vi skulle vinne med. Det er kanskje ikke så rart etter hypen rundt kampen. For at vi skulle innfri, måtte vi ha fått ut vårt maksimale nivå. Det gjorde vi ikke, sier han ifølge Ritzau.FCK har en lang rekke sterke resultater på hjemmebane i mesterligaen. Tapet tirsdag var det første i Parken på sju kamper:FCK - Chelsea 0-2 (22. februar 2011)FCK - Panathinaikos 3-1 (7. desember 2010)FCK - Barcelona 1-1 (2. november 2010)FCK - Rubin Kazan 1-0 (14. september 2010)FCK - Celtic 3-1 (6. desember 2006)FCK - Manchester United 1-0 (1. november 2006)FCK - Benfica 0-0 (13. september 2006)Kritikk Solbakken innrømmet tirsdag at han kanskje kunne valgt andre spillere. Nordmannen får også snev av kritikk i danske aviser onsdag.Berlingske Tidendes sportsredaktør Flemming Fjeldgaard skriver: «For første gang på flere år fikk man rett og slett følelsen av at Ståle Solbakken tapte den taktiske kampen (på taktikkbrettet). Og han tapte stort.»

Nyheter
Kultur