Smøretur til ski-VM kan gi skattesmell

Er du invitert med på smøreturer til ski-VM, kan du risikere at det merkes på skatteregningen.

Petter Northug (th) er ett av norges håp under ski-VM til neste år. Her i aksjon mot Lukas Bauer under Tour de Ski i Val Di Fiemme. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Kultur

Skatteetaten har advart mot utbredelsen av smøreturer, men advokat og faglig leder Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen forklarer overfor Finansavisen at skattereglene på feltet er uklare.- Hvis jeg hadde blitt invitert på ski-VM én dag eller kveld ville jeg ikke vært i nærheten av å tenke at det skulle beskattes, sier hun.Nilsen fremhever at det skal dreie seg om lengre og dyrere reiser til arrangementer over flere dager for å frembringe skatteplikt, men vil ifølge avisen ikke gi råd om når en smøreturdeltager bør begynne å vurdere innrapportering.HegnarOnline er kjent med at bedrifter som nå inviterer kunder på en dag i Holmenkollen under VM på forhånd opplyser om at deltagere må innberette dette. Det kan for eksempel være snakk om innberette beløp på under 2.000 kroner.Les hele saken i dagens avis.Les også: - VM-gull null verdt for Bjørgen og Northug

Nyheter
Personlig økonomi