Vil straffe dårlige kontrollrutiner

- Vi er nødt til å plassere ansvaret der det hører hjemme, sier Hanne Bjurstrøm (Ap).

bjurstrom.jpg
Kultur

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) sier til Dagsavisen at hun frykter at Adecco-avsløringene bare er toppen av isfjellet. Nå varsler hun tøffe sanksjoner mot kommuner som lar bedrifter bryte norsk lov.- Vi er nødt til å plassere ansvaret der det hører hjemme, sier Bjurstrøm.Det framgår klart av forskriften om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter at det skal gjennomføres nødvendig kontroll av om kravene til lønns- og arbeidsvilkår overholdes.- Det er helt tydelig at Oslo kommune ikke har opptrådt aktsomt i forhold til regelverket, sier hun.I løpet av våren kommer Bjurstrøm til å legge fram et forslag som skal stramme opp kommunene som synder på dette punktet. Blir forslaget vedtatt, vil Arbeidstilsynet få anledning til å bøtelegge kommuner som ikke har gode kontrollsystemer og få større adgang til å bøtelegg og stenge bedrifter som bryter Arbeidsmiljøloven.Etter Adecco-skandalen opplyser Arbeidstilsynet nå at de vil gjennomføre en storkontroll av hvordan sykehjemmene i hovedstaden drives, og å sjekke om de bryter loven. (©NTB)

Nyheter
Kultur